Wil jij je aanmelden als verfrisser van de lokale democratie? Klik dan hieronder op de button die het meeste van toepassing is en doe mee met het initiatief 'Ik verfris de democratie'!.

  • Als (kandidaat-)raadslid/wethouder onderteken je de tien beloftes en wordt jij een verfrisser van de lokale democratie. Een plaats voor jou op deze site is een unieke mogelijkheid om jezelf te profileren en aan de inwoners van jouw gemeente te laten zien dat jij je actief gaat inzetten voor het betrekken van de inwoners gedurende jouw rol als volksvertegenwoordiger.
  • Als actieve inwoner laat je door middel van je aanmelding zien dat jij je actief wil inzetten voor jouw gemeente. (Kandidaat-)Raadsleden/wethouders mogen contact met jou opnemen om samen met jou invulling te geven aan de lokale democratie en specifiek om invulling te geven aan de tien beloftes en het persoonlijke voornemen dat dit (kandidaat-)raadslid of deze wethouder heeft.
  • Als ambtenaar laat je door midden van je aanmelding zien dat jij je actief wil inzetten voor verfrissing van de democratie in de gemeente waar je werkzaam bent. Van binnen de organisatie maak jij je hard voor de tien beloftes en jouw persoonlijke voornemen, samen met collega's, inwoners, raadsleden en bestuurders.